officiell besöksguide
Senast uppdaterad: 2023-06-29

Friluftsområden

I Södertälje finns ett stort antal naturreservat, hela 24 stycken faktiskt. Tillsammans med övriga vandringsleder och friluftsområden skapar det fantastiska möjligheter till friluftsliv och rekreation. Södertäljes natur är en riktig skatt!

Missa inte Naturkartan som du kan ladda ner som app. Södertälje har en egen sida och där hittar du våra vandringsleder, grillplatser, naturreservat, badplatser, cykelleder och motionsspår med mera.

Här hittar du se naturkartan Södertälje

Naturreservat och vandringsleder

I Södertälje finns utöver de 24 naturreservaten flera vandringsleder och naturnära utflyktsmål. Allt från den branta Kalkbrottstigen till den lättvandrade Hagmarksstigen, upplev lummig sagoskog, betade strandängar, hällmarker med hisnande utsikter längs med Kustleden och djungellik våtmarksskog på Våtmarksstigen.

Lätta vandringsleder

Ta med barnen, mormor eller bara strosa i egen takt.
Här hittar du mer information om lätta vandringsleder

Medelsvåra vandringsleder

Hagar, fornminneskultur och slingrande våtmarker. När du vandrar de medelsvåra vandringslederna behöver du kunna ta dig fram genom delvis kuperad terräng där marken bitvis kan vara ojämn.
Här hittar du mer information om medelsvåra vandringsleder

Utmanande vandringsleder

Fantastisk utsikt och mäktigt att gå på bergsryggen, men brant att ta sig upp. Kalkbrottstigen är kommunens utmanade vandringsled.
Här hittar du mer information om Kalkbrottstigen