officiell besöksguide
Familjevänligt
Senast uppdaterad: 2023-06-29

Tom Tits Experiment

Naturvetenskap och teknik är kul om någon kan förklara det på rätt sätt. Det är när man får testa på riktigt som man förstår. Välkommen till ett Science center för hela familjen!

På fyra våningsplan och ute i parken (öppen maj-oktober), finns experiment för både stora och små. Experiment som lockar till att utforska teknik, fysik, matematik, naturgeografi, biologi, människan, illusioner och mycket mer. Många sinnen tas i bruk och en hel del experiment upplever man i kroppen genom att snurra, hoppa och studsa.

Spännande vattenexperiment i parken

I parken finns det massor av blöta vattenexperiment. Prova att cykla fram ett vattenparaply, aktivera en sprutande gejser, styra en fontän med rörelsesensorer, stå mitt i en fontän eller pumpa igång en vattenraket! Men du, glöm inte att packa med ett extra ombyte om du skulle råka bli blöt!

Utmana dina sinnen

Inne i det stora huset finns det mängder av utställningar att besöka. Utmana dina sinnen i Helt Sinnes, ta dig igenom mörkertunneln och gissa vad som finns i hemliga lådan. Lär dig mer om och fascineras av hur vår kropp fungerar i CellSkapt. Utforska tekniska och fysiska fenomen som finns runt omkring dig men som inte syns i Kraft & Rörelse. Experimentera med ljus, skuggor och färger – och den fantastiska såpbubblan i Mörkeravdelningen.

När magen börjar kurra eller fikasuget kickar in kan du besöka Tom Tits Experiments ekocafé. Det går också bra att ta med egen matsäck och slå sig ner ute i gröngräset.

Här hittar du mer information om Tom Tits Experiment