officiell besöksguide
Senast uppdaterad: 2023-06-29

Träna ute

Gillar du att träna styrka eller kondition ute i friska luften och i vackra omgivningar? I Södertälje finns många utomhusgym och motionsspår, både i centrala delarna av Södertälje och i kommundelarna. Så oavsett var du är kan du snöra på dig träningsskorna och passa på att få dig ett träningspass. Helt gratis dessutom!

Naturkartan.se hittar du information och kartor över motionsspår och utomhusgym i kommunen. På Södertälje kommuns hemsida hittar du också en lista över samtliga spontanidrottsplatser.

Motionsspår

I Södertälje finns flera motionsspår att välja mellan. Allt från det 1,2 km långa spåret Kusens backe till det upp till 10 km långa Tvetaspåret.
Här hittrar du mer information om motionsspår

Utomhusgym

Ett utomhusgym består av fasta träningsredskap som klarar att stå utomhus och som är enkla att använda. Vid redskapen finns ofta instruktioner och tips på olika övningar. Utomhusgymmen kan ha lite olika utformning, på vissa lyfter du stockar eller tyngder och på andra tränar du med hjälp av din egen kroppsvikt. Här hittar du mer information om om utomhusgymmen