officiell besöksguide
Sport
Senast uppdaterad: 2023-06-29

Golfa i Södertälje

Lämna stadsbruset och golfa i Södertäljes vackra och vilda natur. Här finns utmanande och lekfulla golfbanor som rankas högt i Sverige. Dessutom hittar du annorlunda golfalternativ som footgolf eller frisbeegolf.

Golf South Sthlm

Golfklubbarna Kallfors och Vidbynäs, som tillsammans är Golf South Sthlm, erbjuder dig 69 hål och regionens tre högst rankade banor. Medlemmar får tillgång till allt som Kallfors och Vidbynäs erbjuder i ett och samma medlemskap!

Kallfors golfbanor

Kallfors 18-hålsbana präglas av höga utslag, vackra vyer och strategiska utmaningar. Banan har par 72 och är mellan 4700-6400 meter beroende på vilket av våra fem tees du väljer. 9-hålsbanan ingick tidigare i 18-hålsbanan, men sedan nybyggnationen 2003 är det en egen slinga som är mindre kuperad. Banan har par 34 och du kan välja mellan sex olika tees, du kan välja olika tees för de olika varven.

Kallfors Clean Course öppnade sommaren 2019. Utformningen som är ritad av Pierre Fulke erbjuder mycket variation och lekfullhet och en del av banan är upplyst. Här kan även du som inte har grönt kort spela.

Vidbynäs

På Vidbynäs golf, utanför Södertälje centralort, hittar du två banor. South Course är en öppen bana med vild och vacker natur och har många utmanande öppna hål och på banan finns hela 88 bunkrar. Efter 9-håls spel kommer du tillbaka till klubbhuset. Där har vi full service i vår bar. North Course är en skogsbana, där naturen skiljer sig markant från South Course där varje hål sitt eget rum och inger en känsla av fjällandskap.

Här kan du läsa mer om Golf South Sthlm

Viksbergs golfanläggning och golfklubb

I naturskönt område ligger Viksbergs golfanläggning med en 18 håls parkbana med en varierande layout och har varit en omtyckt bana sen den öppnades 1991. Utformningen av banan är ritad av Björn Eriksson, Sune Linde och Rolf Colljin.

På anläggningen hittar du även ett klubbhus med reception med restaurang såväl som café och golfshop.

Vill du träna på pitch eller bunkerslag finns både drivingrange, en puttinggreen och ett övningsområde.

Här kan du läsa mer om Viksbergs golfanläggning

Wasa Golf

Året runt-golf i Södertälje!

På Wasa Golf kan du spela golf året runt på deras har greener av konstgräs. Här kan du njuta av golf utan stress eller trängsel, även om du saknar grönt kort. Wasa Golf är alltid öppet, för alla.

Här kan du läsa mer om Wasa Golf