officiell besöksguide
Familjevänligt
Senast uppdaterad: 2023-06-29

En ny lekplats om dagen!

I Södertälje kommun hittar du hela 62 lekplatser med lekupplevelser för små och stora barn. Varje lekplats är unik och ingen är helt lik den andra. På vissa lekplatser finns möjlighet att leka i skogen, andra har fler rutschkanor och klätterställningar och vissa har kojor.

De lite större lekplatserna som exempelvis; Badparken, Dalparken och Brunnsängs gärde är fina utflyktsmål där det även finns gräsmattor för picknick, fotboll och andra aktiviteter.

Lekplatsen i Dalparken speciellt byggd för att vara extra tillgänglig för dig som till exempel sitter i rullstol. Där finns en lekställning som är lätt att ta sig upp på och en matta som går att rulla fram på.

Fyra tips för en härlig lekparksvistelse

Picknick i parken

Leken blir roligare om barnen kan fylla på med energi efter en stund. Ta med picknick som matiga mackor, frukt, pizzabullar eller något annat gott. Kom ihåg att packa välfyllda vattenflaskor och en skön picknickfilt!

Picknick vid Badparkens lekplats i Södertälje.

Ta med spel

Yatzy eller ett kortspel kan ge en välbehövlig paus mellan lek, klättring och åk i rutschbanan.

Färgglada plåster på såren

Packa med färgglada plåster som gör att leken kan fortsätta även om barnen snubblar eller gör illa sig. Våtservetter är också bra att ha till hands efter fika, picknick eller mellanmål.

Fotografera mera

Föreviga minnen från lekplatsen att blicka tillbaka på under kalla höstkvällar.