officiell besöksguide
Kultur
Senast uppdaterad: 2023-06-29

Konst

I Södertälje finns flera konstgallerier och museer, både inne i centralorten och i kommundelarna.

Södertälje Konsthall

Södertälje konsthall visar den mest angelägna konsten. Framförallt visar vi samtidskonst – konst som görs nu och som tar avstamp i vår tids stora utmaningar. Vi visar också historisk konst och tar ofta spjärn mot Södertälje som plats, vad gäller stadens historia eller den framtid vi gemensamt skapar. Södertälje konsthall är en del av Södertälje kommun.

Läs mer om Södertälje Konsthall och aktuella utställningar här

Saltskog gård

Gården som ligger i centrala Södertälje i en vacker trädgård förvärades av Carl Fredrik Liljevalch år 1881 och blev en mötesplats för konst och kultur.

Idag drivs gården av stiftelsen Saltskog gård och mycket är återställt till sitt ursprungliga skick med både flera lokaler för utställning såväl som konstnärsateljéer. I programmet finner du både konstutställningar, konserter och föredrag. 

Läs mer om Saltskog gård här

Södertälje Konstnärskrets 

I över 60 år har föreningen Södertälje Konstnärskrets, kanske mer känd som "Kretsen", funnits och driver bl.a. Galleri Kretsen med varierande utbud av utställningar med alltfrån grafik och måleri till skulpturer och installationer. 

Läs mer om Södertälje Konstnärskrets här

Galleri Zebra 

I centrala Södertälje hittar du Galleri Zebra som drivs av föreningen Zebragruppen. På galleriet hittar du under sommaren utställningen "Sommar på Zebra"

Läs mer om Galleri Zebra och sommarutställningen