officiell besöksguide
Natur & friluftsliv
Senast uppdaterad: 2023-06-29

Badplatser

Ingen sommar utan ett dopp i det blå, eller hur? Det finns gott om badplatser i sjöriket Södertälje!

Oavsett om du föredrar salta tångdoftande dopp eller söta och kanske lite varmare insjöbad så finns det något för dig. Södertäljes läge mitt emellan Östersjön och Mälaren erbjuder unika badmöjligheter för alla. På de allmänna badplatserna i någon av alla sjöar eller vid kusten finns bland annat bryggor, hopptorn, promenadslingor, kiosker, grillplatser och faciliteter.

I kommunen finns följande allmänna badplatser: Bergabadet, Bränningestrandsbadet, Eklundsnäsbadet, Farstanäs, Mälarbadet, Nya Malmsjöbadet, Näsets udde, Underåsbadet och Åbynäsbadet.

Badplatserna finns runtom i Södertälje. Här hittar du mer information om baden och en karta så du kan se vilket som är närmast dig.

Hur varmt det är i vattnet? Här hittar du informationen.

 

För dig som finner avskildheten och lugnet kanske ett Naturbad är något för dig. Vid Brandalsund naturreservat finns ett vackert Naturbad. Här finns ovanligt artrik flora, majestätiska gammeltallar och hagmark med betande kor. Södra stranden är mycket långgrund och längs Norrviken består stranden av grusbotten i anslutning till gräsmark.

Läs mer om naturbadet vid Brandalsund här

Vid naturbadet Bränningestrand i Pershagen finns en liten, enkelt och trevlig badplats mittemot ön Skorvan. Här finns en fin badstrand för barnfamiljer.

Läs mer om naturbadet vid Bränningestrand här