officiell besöksguide
Upptäck Södertälje
Senast uppdaterad: 2024-05-21

Välkommen till Järna

Här möts du av en harmonisk kombination av pittoresk landsbygd med många verksamheter som präglas av det ekologiska och närproducerade,och ett litet centrum med handelsbutiker och restauranger. Strax utanför Järna centrum har du Kallfors Golf, rankad som en av Sveriges bästa banor. 

För den naturälskande turisten finns det gott om vandringsleder att utforska, och den biodynamiska odlingen och lokalproducerade maten gör varje måltid till en smakupplevelse. Besök Saltå Kvarns buitk och upplev den hållbara matproduktionen i praktiken. 

Ytterjärna kulturhus välkomnar dig till en värld av konst, musik och teater. Här kan du njuta av spännande utställningar och föreställningar som bidrar till en rik kulturupplevelse. Den arkitektoniska skönheten i området är också värd att upptäcka - vackra herrgårdar och gårdar pryder landskapet och bjuder in till promenader och utflykter. 

Njut av den härliga kusten med dess vackra havsbad vid Farstanäs och upptäck butiker som Lavendel lekbutik, Robygge och DeVilda. Ta en paus från vardagen och låt dig svepas med av havsluften och det friska vattnet. 

Kulturlandskapet runt Järna bjuder på ett vackert skådespel under alla årstider - från de prunkande vårbuketterna till de färgsprakande höstlöven. Ta dig tid att utforska och njut av allt som denna underbara kommundel har att erbjuda. Välkommen till Järna - en oas av lugn och skönhet vid den vackra kusten.