officiell besöksguide
Natur & friluftsliv
Senast uppdaterad: 2023-06-29

Fiska

Med gott om vatten finns också gott om platser att fiska i Södertälje kommun. Här väljer du mellan fiske i insjöar eller Östersjön, eller varför inte i Södertälje kanal inne i centrala Södertälje. Här finns stora chanser att få havsöring, gädda, strömming och regnbågslax.

Här listar vi våra bästa tips

 

Farstanäs naturreservat

Här finns badstrand, stora naturområden, grillplatser, camping och många bra platser att fiska på. Fiskekort krävs inte.

 

Skansholmen

Skansholmen ute på Mörkö är känt för sitt fantastiska strömmingsfiske. Strömmingssäsongen börjar i slutet av april och brukar hålla i sig fram till midsommar. Fiskekort krävs för brygganFinns att köpa i butiken på Skansholmen.

 

Måsnaren

Vid sjön Måsnaren finns många bra platser för fiske. Här finns ett naturligt bestånd bland annat gös, gädda och abborre. Fiskekort krävs.

 

Maren

I Maren mitt i centrala Södertälje kan man också fiska, här finns bland annat havsöring. Fiskekort krävs inte.

 

Lilla och Långa Acksjön

I utkanten av Enhörna ligger sjöarna som bjuder på härlig vildmarkskänsla och stillhet samtidigt som det ligger nära parkeringsplatsen. Här är det bara tillåtet att fiska flugfiske med flugfiskeutrustning. Här hittar du regnbåge och öring. Fiskekort krävs. 

 

Malmsjön

Malmsjön i Enhörna är en liten vacker källsjö. Här finns både regnbåde, gädda och abborre. Fiskekort krävs.

 

Läs mer om fiske och hur du köper fiskekort hos Södertälje Amatörfiskeklubb