officiell besöksguide
Se & göra
Senast uppdaterad: 2023-07-12

Scenkonst

Upplev Södertäljes levande scener med konserter, teatrar och dans med både lokala och internationella artister.

Södertälje stadsscen

På Södertälje stadsscen visas allt från biofilmer till teatrar, operor, musikaler och shower. Se direktsänd opera från The Metropolitan Opera i New York utan att behöva flyga till andra sidan Atlanten eller den senaste biofilmen alla pratar om. 

Läs mer om Södertälje stadsscen och kommande scenprogram 

Ytterjärna Kulturhus

Sedan huset invigdes 1992 har den vackra arkitekturen och fantastiska akustiken och gjort Ytterjärna Kulturhus till både ett populärt utflyktsmål men även en konsertsal som välkomnar stora som små namn. 

Här ryms förutom konsertsalen även kafé och konferenslokaler.

Läs mer om Ytterjärna Kulturhus och kommande program

Oktoberteatern

I centrala Södertälje hittar du Oktoberteatern, en läns- och mindre institutionsteater, som sen slutet på 70-talet även är Södertälje kommuns teatergrupp. På scenen visas teater och dans med visionen att göra ny och unik teater med rötterna i det mångkulturella samhället. 

Läs mer om Oktoberteatern och det kommande programmet

Södertälje Teateramatörer

På Sagateatern hittar du Södertälje Teateramatörers uppsättningar av både egen produktion och andra amatörteatergrupper från runtom Sverige och Norden.

Läs mer om Södertälje Teateramatörer och kommande program

Mölnbo Folkets hus

Här hittar du en biograf och ett scenprogram som innehåller både dans, musik och teater. Allt drivs på ideell basis och tillsammans med lokala föreningar.

Läs mer om Mölnbo Folkets hus och kommande program

Gula villan

I Järna hittar du Gula Villan, ett centrum för kreativt skapande och utforskande. Här ryms dans, musik, konst såväl som galleri och skaparverkstad.

Läs mer om Gula Villan och kommande program