Sök på hela webbplatsen

Kvinna handlar i gårdsbutik

Järna

2021-06-29

I området kring Järna finns en lång och levande tradition av ekologisk och biodynamisk odling. Här kan du bland annat besöka vackra trädgårdsparker, gårdsbutiker, caféer och grönsaksodlingar. I Järna samarbetar många företagare med varandra och du finner därför ett stort utbud av närproducerat också på lokala caféer och butiker.

Ytterjärna

Här finns en vacker trädgårdspark med odlingar, promenadstigar och antroposofiskt formspråk. Den stora rosenträdgården och de biologiska reningsdammarna kan varmt rekommenderas. I restaurangen och caféet i Kulturhuset serveras närproducerad och ekologiskt/biodynamiskt odlad mat. Här hittar du mer information om Ytterjärna

Skillebyholm

En mötesplats och ett centrum för biodynamisk odling och utbildningar inom trädgård och odling. I de egna odlingarna finns grönsaker, örter, snittblommor, fruktträd med mera och skörden säljs under säsong i gårdsbutiken, som är öppen året om. Här finns en lunchrestaurang där du kan avnjuta mat med råvaror från närområdet. Skillebyholm arrangerar också varje år en Höstmarknad som brukar vara oerhört populär.
Här hittar du mer information om Skillebyholm

Odlingskooperativet Under Tallarna

Främst ett andelsjordbruk, en form av prenumerationsmodell för grönsaker, men också en mötesplats som ibland har öppet för besök och aktiviteter kring mat, odling och samhällsutveckling. Se hemsidan för aktuell information.
Här hittar du mer information om Under Tallarna

REKO-ring Järna

REKO-ring är ett sätt att köpa och sälja närproducerad mat helt utan mellanhänder, direkt från producenten. Här finns en mängd lokala producenter som säljer allt från grönsaker och plantor till kött, ost, ägg, honung med mera. Beställningar görs i förväg och på en given tid varannan vecka ses alla och varor byter händer. Alla beställningar sker via Facebookgruppen REKO-ring Järna.
Här hittar du Facebookgruppen REKO-ring Järna

Mer inom handelsträdgårdar och gårdsbutiker

Bönstjälkar i hand

Centrala Södertälje

Bild på sommarblommor.

Enhörna

bild på blommor.

Hölö