Sök på hela webbplatsen

Bild på golfklubbor och en golfbag.

Golfa i Södertälje

2021-07-20

Lämna stadsbruset och golfa i Södertäljes vackra och vilda natur. Här finns utmanande och lekfulla golfbanor som rankas högt i Sverige. Dessutom hittar du annorlunda golfalternativ som footgolf eller frisbeegolf.

Golf South Sthlm

Golfklubbarna Kallfors och Vidbynäs, som tillsammans är Golf South Sthlm, erbjuder dig 69 hål och regionens tre högst rankade banor. Medlemmar får tillgång till allt som Kallfors och Vidbynäs erbjuder i ett och samma medlemskap!

Kallfors golfbanor

Kallfors 18-hålsbana präglas av höga utslag, vackra vyer och strategiska utmaningar. Banan har par 72 och är mellan 4700-6400 meter beroende på vilket av våra fem tees du väljer. 9-hålsbanan ingick tidigare i 18-hålsbanan, men sedan nybyggnationen 2003 är det en egen slinga som är mindre kuperad. Banan har par 34 och du kan välja mellan sex olika tees, du kan välja olika tees för de olika varven.

Kallfors Clean Course öppnade sommaren 2019. Utformningen som är ritad av Pierre Fulke erbjuder mycket variation och lekfullhet och en del av banan är upplyst. Här kan även du som inte har grönt kort spela.

Vidbynäs

På Vidbynäs golf, utanför Södertälje centralort, hittar du två banor. South Course är en öppen bana med vild och vacker natur och har många utmanande öppna hål och på banan finns hela 88 bunkrar. Efter 9-håls spel kommer du tillbaka till klubbhuset. Där har vi full service i vår bar. North Course är en skogsbana, där naturen skiljer sig markant från South Course där varje hål sitt eget rum och inger en känsla av fjällandskap.

Här kan du läsa mer om Golf South Sthlm

Viksbergs golfanläggning och golfklubb

I naturskönt område ligger Viksbergs golfanläggning med en 18 håls parkbana med en varierande layout och har varit en omtyckt bana sen den öppnades 1991. Utformningen av banan är ritad av Björn Eriksson, Sune Linde och Rolf Colljin.

På anläggningen hittar du även ett klubbhus med reception med restaurang såväl som café och golfshop.

Vill du träna på pitch eller bunkerslag finns både drivingrange, en puttinggreen och ett övningsområde.

Här kan du läsa mer om Viksbergs golfanläggning

Södertälje Park

I centrala Södertälje ligger Södertälje Park med tre 9-hålsslingor, en fullängsbana och två korthålsbanor. Med konstgräsgreener kan du spela året om.

Innan du ger dig ut på någon av banorna kan du värma upp på drivingrangen.

På Södertälje Park hittar du även andra aktiviteter som footgolf, som är en blandning mellan fotboll och golf. Välj mellan två 18-hålsbanor och en 9-hålsbana. Svenska mästaren i footgolf, Nahir Oyal har varit delaktig i arbetet med att forma anläggningen.

Här kan du läsa mer om Södertälje Park

Sugen på bangolf?

Bangolfsbanor

Finns det något somrigare än bangolf, eller minigolf som det hette förr?

I Södertälje finns det flera anläggningar som erbjuder bangolf.

Inne i centrala Södertälje bredvid natursköna Mälarparken precis vid kanalen finns Södertaljebangolf, en av Sveriges äldsta bangolfklubbar. Här finns två 18-hålsbanor. Kombinera golfspelandet med en glass och njut av utsikten av förbipasserande fartyg i kanalen. 

Läs mer om Södertälje bangolf här

 

Hos Norrlöts Handelsträdgård i Enhörna spelar du bangolf på en 12-hålsbana. Här kan du också göra fynd på loppisen och njuta av en fika eller lunch i cafét.

Läs mer om Norrlöts Handelsträdgård här

 

På vackra Mörkö hittar du Skansholmens gästhamn och bistro. Här kan du spela bangolf på nyrenoverad bana till vågornas kluckande. Passa på att avsluta dagen med glass från den stora glassbuffén?

Läs mer om Skansholmen här