Sök på hela webbplatsen

Personer fiskar på brygga

Fiska

2022-06-26

Med gott om vatten finns också gott om platser att fiska i Södertälje kommun. Här väljer du mellan fiske i insjöar eller Östersjön, eller varför inte i Södertälje kanal inne i centrala Södertälje. Här finns stora chanser att få havsöring, gädda, strömming och regnbågslax.

Här listar vi våra bästa tips

 

Farstanäs naturreservat

Farstanäs naturreservat- Här finns stora naturområden, grillplatser, camping och många bra platser att fiska på. Fiskekort krävs inte. Men fiska inte vid badområden.

 

Skansholmen

Skansholmen ute på Mörkö är känt för sitt fantastiska strömmingsfiske. Strömmingssäsongen börjar i slutet av april och brukar hålla i sig fram till midsommar. Fiskekort krävs för brygganFinns att köpa i butiken på Skansholmen

Här hittar du mer information om att köpa fiskekort på Skansholmen

 

Maren

I Maren mitt i centrala Södertälje kan man också fiska. Här finns bland annat havsöring. Fiskekort krävs inte.

 

Malmsjön

Malmsjön är en liten vacker källsjö mellan centrala Södertälje och Enhörna. Här finns regnbåge och öring samt ett naturligt bestånd av gädda, abborre och vitfisk. Fiskekort krävs.

Här kan du köpa fiskekort till Malmsjön

Ica Nära i Enhörna eller hos Enhörna Pizzeria

 

Lilla och Långa Acksjön

I utkanten av Enhörna ligger sjöarna som bjuder på härlig vildmarkskänsla och stillhet samtidigt som det ligger nära parkeringsplatsen. Endast flugfiske är tillåtet här. Fiskekort krävs och kan köpas 

 

Måsnaren

Måsnaren är en lättillgänglig sjö med abborre, gädda, gös och vitfisk. Här finns många bra platser för fiske. Fiskekort krävs.

Fiskekort till Måsnaren och Acksjöarna hittar du hos 

Hos Gösens Sportfiske eller digitalt hos Södertälje Amatörfiskeklubb

 

Läs mer hos Södertälje Amatörfiskeklubb här